Keittiö on yksi isoimpia ja tärkeimpiä investointeja omassa kodissasi – siksi siihen kannattaa myös panostaa. Hyvä investointi tuo hyödyt takaisin moninkertaisena arjen käytettävyyden ja toimivuuden osalta. On myös hyvä muistaa, että keittiöremontti nostaa aina kotisi arvoa, se on sijoitus omaan tulevaisuuteesi.

Jotta voit koostaa tarpeisiinne sopivan keittiökokonaisuuden – mitä sinne haluat, millainen se on, miten se toimii – on hyvä ymmärtää, mistä keittiöremontin kokonaisuus koostuu. Kun jokainen osa-alue mietitään ja listataan tarvittavat työvaiheet, minkä verran tekee itse ja mitä ostaa kumppanilta, niin kokonaisuus alkaa hahmottua. Muistathan myös, että keittiöremontista saa kotitalousvähennystä, myös se kannattaa huomioida budjetissa – se on kaikki kotiinpäin.

Hyvin suunniteltu on tarkkaan laskettu

Keittiön suunnittelu on asiantuntijan työtä, joka tehdään tiiviissä yhteistyössä aina asiakkaan kanssa. Hyvä suunnittelija on parhaimmillaan asiantuntija – ei vain kalusteissa, vaan myös keittiöremontin kokonaistoteutuksessa ja budjetoinnissa. Asiantuntija kuuntelee asiakkaan tarpeet, vierailee kohteessa, osaa ehdottaa ja ideoida sekä ottaa huomioon asiakkaan kokonaisbudjetin. Hyvä suunnitelma syntyy asiakkaan mieltymyksiin, keittiötilan sallimiin rajoihin ja budjettiin sopivana kokonaisuutena.

 

Keittiöremontti – vihdoin! Se on ollut pitkäaikainen haave, joka nyt toteutui. Nyt oli taloudellisesti siihen mahdollisuus ja sain miehen puhuttua ympäri.
—Puustelli-asiakas, Tampere

 

Pidin erityisen paljon siitä, että suunnittelija tuli kotiin mittaamaan, suunnittelemaan ja tekemään ehdotuksia ilman sitoumuksia. Puustellissa oli ystävällinen palvelu ja yksi yhteyshenkilö koko matkan ajan.

—Puustellin keittiöremonttiasiakas, Jyväskylä

Näistä osista keittiöremonttisi HINTA koostuu:

1. Vanhan purkaminen ja kierrätys
Paikalla oleva vanha keittiö – tai sen osia – puretaan pois ja viedään kierrätykseen. On hyvä huomioida, että pienet kaapistomuutokset tai pöytätason vaihtaminen saattavat aiheuttaa työtä laattojen tai lattian muutosten osalta. Ammattimainen keittiösuunnittelija osaa huomioida kaikki muutoksista aiheutuvat työtarpeet suunnitelmassaan, jolloin asiakkaalle ei tule yllätyksiä.

2. Keittiökalusteet ja kodinkoneet
Keittiöremontin yksi hauskimmista vaiheista on valita itse kalusteet, hanat, altaat, listat ja muut uudet materiaalit. Muista budjettia koostaessasi ottaa mukaan myös ns. pienosat, kuten ritilät, pidikkeet, koukut, ja kiinteät rullatelineet. Mieti myös niiden asennus: kannattaako asennus tehdä itse vai teettää sekin kokonaisuuden osana?

3. Kaakelointi, välitilat ja lattiatyö
Yksi tärkeimpiä osa-alueita kokonaisuuden kannalta on kaakelointi, välitilat ja laatoitustyöt. Hyvä suunnittelija osaa tarkasti laskea kaikki tarvittavat materiaalit, aineet ja asennustyöhönkin kuluvan ajan kokonaisuuteen mukaan. Kaakeloinnit ja välitilojen materiaalien asennukset kannattaa teettää ammattilaisella, jotta pienet yksityiskohdat kuten vaikkapa saumaukset toteutuvat halutulla tavalla. Haluathan että keittiöstäsi jää viimeistelty fiilis!

4. Keittiöremontin asennustyö
Hyvä keittiöremontin kokonaissuunnittelu antaa tarkan tiedon keittiöremontin ajallisesta kestosta. Suunnittelijan ammattitaitoa on tietää ja osata listata kaikki mahdolliset työvaiheet keittiöremonttiisi. Älä tyydy aika-arvioon vaan vaadi tarkka tieto siitä. Asennustyössä on hyvä muistaa, että keittiökalusteet ja tasojen asentaminen on ammattilaisen työtä – hyvään ja osaavaan asentajaan kannattaa satsata jotta jälki on paras mahdollinen.

5. Sähkö- ja viemäröintityöt
Keittiöremonttiin kuuluu olennaisena osana sähkö- ja viemäröintitöitä riippuen remontin laajuudesta. Hyvässä kokonaissuunnitelmassa osataan näihinkin varata aikaa ja rahaa.

Lue myös: Mietitkö uuden keittiön hintaa? Uusi keittiö jopa 1000 eurolla

Jatkaaksesi artikkelien lukemista, sinun tulee liittyä Puustellin uutiskirjeasiakkaaksi.

Remontoija
Rakentaja

Uutiskirjeasiakkaana pääset lukemaan kaikki remonttikoulun artikkelit ja saat tietää uutuuksista, tarjouksista ja Keittiögalleriaan ladatuista uusista kuvista. Tilatessasi uutiskirjeen liityt Puustellin asiakasrekisteriin ja varmistat, että saat ajankohtaiset tiedot aina henkilökohtaisesti sähköpostiisi.

Kiitos tilauksestasi!

Nyt voit jatkaa remonttikoulun artikkeleiden lukemista.

Uutiskirjeasiakkaan saat tietoa keittiön remontoinnista, uutuuksista, tarjouksista ja Keittiögalleriaan ladatuista uusista kuvista.

KIITOS VIESTISTÄSI!

Otamme Sinuun pikimmiten yhteyttä ja jutellaan lisää keittiöremontistasi.

Kiitos uutiskirjetilauksestasi!

Onnea arvontaan!
Arvonta suoritetaan 12/2018.
Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Uutiskirjeasiakkaan saat tietoa keittiön remontoinnista, uutuuksista, tarjouksista ja Keittiögalleriaan ladatuista uusista kuvista.