Monelle meistä keittiöremontti osuu kohdalle vain kerran elämässä – ja kun se hetki sitten koittaa, edessä on hyppy täysin tuntemattomaan. Usein remonttiin liittyy myös ripaus epävarmuutta ja ristiriitaisia ajatuksia, ehkä pelkoakin. Mitä jos kaikki meneekin pieleen? Budjetti venyy, remontin yhteydessä ilmenee ikäviä, odottamattomia yllätyksiä tai lopputulos ei ole sitä mitä piti. Kuka sitten on vastuussa?

Asiakkaan odotukset ylittävä, kokonaisvaltainen palvelukokemus on aina keittiösuunnittelijan vastuulla ja ylivoimaisesti hänen tärkein tehtävänsä. Jotta suunnittelija voi menestyä työssään ja onnistua kerta toisensa jälkeen suunnittelemaan asiakkaiden toiveet täyttäviä keittiöitä hänellä pitää olla kokonaisvaltaista osaamista remontoinnista.

Vasta kun asiakkaan luottamus on lunastettu ja asiakas voi turvallisin mielin varmistua siitä, että asiat hoituvat sovitusti, voi keittiöremontti todellisuudessa alkaa.

Tekninen osaaminen yksistään ei kuitenkaan riitä; asiakkaan hurmaamiseen tarvitaan aina myös ensiluokkaisen hyviä sosiaalisia taitoja ja kykyä kohdata asiakas hänen omilla ehdoillaan, läsnäolevasti kuunnellen ja luottamusta rakentaen. Vasta kun asiakkaan luottamus on lunastettu ja hän voi luottavaisin mielin varmistua, että asiat hoituvat sovitusti, voi keittiöremontti todellisuudessa alkaa.

 

5 vinkkiä, joiden avulla tunnistat asiantuntevan ja asialle vihkiytyneen keittiösuunnittelijan.

 

1. INTOHIMO JA YLPEYS OMASTA TYÖSTÄ – lupaukset on tehty pidettäviksi

Asiantunteva keittiösuunnittelija ei koskaan anna asiakkaalle katteettomia lupauksia. Työhönsä intohimoisesti ja innostuneesti suhtautuva suunnittelija vastaa omalla osaamisellaan kaikista keittiöremontin työvaiheista aina tarvekartoituksesta oikeiden tuotteiden toimittamiseen ja niiden paikalleen asentamiseen. Suunnittelija, jolle tyytyväinen asiakas on kunnia-asia, ei hengähdä, ennen kuin asiakkaan uudessa keittiössä juodaan kruunajaiskahveja!

 

2. KYKY KUUNNELLA – jotta asiakkaan toiveet voidaan täyttää ja ylittää

Usein keittiöremonttia suunnittelevalla asiakkaalla on omia toiveita ja ideoita uuden keittiönsä suhteen. Osaava suunnittelija antaa asiakkaalle tilaa ja malttaa kaikessa rauhassa kuulostella tämän ajatuksia. Vasta asiakkaan tuntemukset kuultuaan suunnittelija pääsee ehdottamaan asiakkaalle sopivia, hänen näköisiään ratkaisuja. Taitavan suunnittelijan tunnistaa siitä, että hän lukee myös ne toiveet, joita asiakas ei osaa ääneen sanoakaan – olipa kyseessä sitten materiaalit tai vaikkapa tapa, jolla suunnittelija auttaa asiakasta kohti unelmiensa keittiötä.

3. TAITO YHDISTÄÄ MONIPUOLINEN OSAAMINEN – rakentamisesta työkaluihin ja sisustamisesta materiaaleihin

Asiantunteva keittiösuunnittelija tuntee erilaiset kaluste- ja remonttimateriaalit sekä niiden käytettävyyden. Myös oheistuotteet ja koneet ovat hänelle arkisia tuttuja. Ilman ymmärrystä rakentamisesta ja rakennustekniikasta, realistista keittiöremontin kustannusta onkin ihan mahdotonta asettaa. Vasta kun iso kuva työn laajuudesta ja tarvittavista materiaaleista on tiedossa, suunnittelija voi varmuudella antaa täsmällisen arvion kustannuksista ja projektin kestosta.

4. LÄPINÄKYVÄ REMONTTIKUSTANNUS – ymmärrys kuluihin ja niiden syntyperiin

Asiakkaan käytössä oleva budjetti antaa raamit keittiöremontille ja se onkin ensimmäinen asia, josta asiantunteva suunnittelija lähtee aina liikkeelle. Kun budjetti on selvillä jo lähtöviivalla, molempien osapuolten työ helpottuu merkittävästi. Samalla jaetaan yhteinen ymmärrys siitä, millaista lopputulemaa remontissa tavoitellaan. Suunnittelijan todellisesta ammattitaidosta kertoo aina myös se, että hän pystyy antamaan yksityiskohtaisen ja läpinäkyvän kustannusarvion ja erittelemään työ- ja materiaalikustannukset sisältäen mm. putkityöt, asennustyöt, suojauksen purkumateriaalit ja purkujätteen asianmukaisen lajittelun.

5. YMMÄRRYS ASUNTO-OSAKEYHTIÖLAIN VAATIMUKSISTA – luvat on helppo hakea, kun remontin kokonaisuus on hallinnassa

Keittiöremontissa joudutaan lähes aina tekemään muutoksia, jotka pitää ilmoittaa asunto-osakeyhtiölle, koska yhtiöllä on velvollisuus ylläpitää rekisteriä huoneistoihin tehdyistä muutoksista. Ilmoitus on laadittava etukäteen ja kirjallisesti. Asiantunteva keittiösuunnittelija osaa auttaa ja usein jopa täyttää valmiiksi tarvittavat ilmoitukset, jolloin osakkeenomistaja voi huoletta keskittyä byrokratian sijasta keittiönsä ratkaisuihin. Taloyhtiöllä on oikeus valvoa osakkaan teettämää ja ilmoittamaa muutostyötä, mutta kun tekijöinä on tunnetut ammattilaiset, lupa-asiatkin hoituvat usein mutkattomasti.

Kun tarkistat nämä pari asiaa suunnittelijasi kanssa, voit huoletta heittäytyä nauttimaan remonttimatkasta uuteen keittiöösi.

Lue myös: Mikä ovimateriaali sopii sinun uuteen keittiöösi?

Jatkaaksesi artikkelien lukemista, sinun tulee liittyä Puustellin uutiskirjeasiakkaaksi.

Remontoija
Rakentaja

Uutiskirjeasiakkaana pääset lukemaan kaikki remonttikoulun artikkelit ja saat tietää uutuuksista, tarjouksista ja Keittiögalleriaan ladatuista uusista kuvista. Tilatessasi uutiskirjeen liityt Puustellin asiakasrekisteriin ja varmistat, että saat ajankohtaiset tiedot aina henkilökohtaisesti sähköpostiisi.

Kiitos tilauksestasi!

Nyt voit jatkaa remonttikoulun artikkeleiden lukemista.

Uutiskirjeasiakkaan saat tietoa keittiön remontoinnista, uutuuksista, tarjouksista ja Keittiögalleriaan ladatuista uusista kuvista.

KIITOS VIESTISTÄSI!

Otamme Sinuun pikimmiten yhteyttä ja jutellaan lisää keittiöremontistasi.

Kiitos uutiskirjetilauksestasi!

Onnea arvontaan!
Arvonta suoritetaan 12/2018.
Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Uutiskirjeasiakkaan saat tietoa keittiön remontoinnista, uutuuksista, tarjouksista ja Keittiögalleriaan ladatuista uusista kuvista.