Keittiöremontista puhuttaessa melko nopeasti ajaudutaan keskustelemaan hinnasta. Hinta on tänä päivänä myös asia, jolla keittiöitä näyttävästi markkinoidaan. Asiakkaan annetaan ymmärtää, että uusi keittiö on mahdollista hankkia jopa 1000 eurolla. Lupaus kuulostaa hyvältä ja siihen tekee mieli tarttua. On kuitenkin hyvä pysähtyä hetkeksi miettimään mitä hinnat todellisuudessa pitävät sisällään ja mitä itse asiassa on ostamassa.

1000 € – 4000 € Pieni face-lift

Minimissään uusi keittiö voidaan toteuttaa jopa 1000 – 4000 euron budjetilla. Näissä tapauksissa yleensä uusitaan pelkästään kalusteiden ovet, työtasot ja mahdollisesti vaihdetaan hana sekä välitila. Vanhat kalusterungot sekä kodinkoneet säilytetään ja asiakas sekä noutaa että asentaa uudet ovet itse. Pelkkä ovien vaihtaminen antaa keittiölle uutta ilmettä ja on perusteltua niissä tapauksissa, kun kalusterungot ovat hyvässä kunnossa eivätkä kodinkoneet tarvitse päivitystä. On kuitenkin hyvä huomioida, että vanhojen kodinkoneiden ja uusien ovien on hyvä sopia tyylillisesti yhteen, jotta keittiön ilme säilyy harmonisena. Joskus kokonaan uutta ilmettä halutaan vasta valmistuneeseen keittiöön. Mikäli asiakas on esimerkiksi ostanut uuden kerros- tai rivitaloasunnon ja rakennusliikkeen tekemistä kalustevalinnoista halutaan persoonallisimpia, voi ovia vaihtamalla ilmettä muuttaa vaivattomasti.

 

 

4000 € – 7000 € Keittiökalusteiden päivitys

Mikäli nykyisen keittiön kalusteet ja työtasot halutaan kokonaan uusia, yksittäinen kodinkone vaihtaa sekä päivittää vielä allas tai hana, on budjettia hyvä varata 4000 – 7000 euroa. Kalustetoimituksesta kannattaa varmistaa, että kalusterungot ovat valmiiksi koottu sekä mekanismit ja esimerkiksi laatikoiden kiskot valmiiksi asennettu. Nämä varmistukset toimivat monesti myös laadun mittareina kalustetoimittajaa valittaessa.

 

7000 € – 14 000 € Kalusteet ja asennustyö keittiöremontin osana

7000 – 14 000 euron budjetilla on mahdollisuus ostaa kalusteiden, kodinkoneiden, altaan, hanan ja välitilan lisäksi myös työtä. Vanhan keittiön purkutyöt jäävät asiakkaan itse tehtäväksi mutta budjetin salliessa kannattaa ainakin kalusteasennus ostaa kalustetoimittajalta. Monesti kalusteasennusta vähätellään. Se on kuitenkin huolellista ammattilaisen työtä, jolle saa takuun. Asentajat käyvät kalustetoimittajan koulutukset, suorittavat sertifikaatit ja ovat pätevöityneet juuri kyseisten tuotteiden asentamiseen. Kalusteasennus on pikkutarkkaa työtä, jonka omatoiminen harjoittelu saattaa käydä lopulta kalliiksi. Työstä saa kotitalousvähennystä.

 

yli 14 000 € Koko keittiö uusiksi

Kun asiakkaan budjetti on yli 14 000 euroa, puhutaan monesti kokonaisvaltaisen keittiöremontin ostamisesta. Budjettiin voi sisällyttää uusien kalusteiden, työtasojen, kodinkoneiden ja oheistuotteiden lisäksi purku- ja poiskuljetustyöt, välitilan tasoitus- ja laatoitustyöt, listoitukset sekä remontti- ja pakkausjätteiden kierrätyksen ja poiskuljetuksen.

Tiesitkö, että kokonaisvaltaisia keittiöremontteja tehdään kaikista keittiöremonteista noin puolet.

Kokonaisvaltaisessa keittiöremontissa kalustetoimittajalta vaaditaan ihan erityistä osaamista. Eri työvaiheiden aikataulutus, purkutyöt, poiskuljetukset, kierrätys- ja jätekuljetukset, sisustustyöt, kalusteasennukset, LVIS-työt ja viimeistelytyöt on kaikki huolehdittava ammattitaidolla. Kokonaisvaltaista keittiöremonttia ostaessa kannattaa olla tarkkana, ettei etsi palvelua väärästä paikasta. Jos yritys antaa tekemälleen työlleen takuun, esittelee remontoimiaan kohteita mielellään ja tietää etukäteen ketkä juuri sinun remonttisi tulevat toteuttamaan, täytyvät luotettavan kumppanin tunnusmerkit.

yli 20 000 € Luksusta keittiöön

Jokainen on varmasti kuullut puhuttavan keittiöremonteista, jotka toteutettiin yli 20 000 euron budjetilla. Nämä remontit sisältävät usein kaikkien yllä mainittujen materiaalien ja työvaiheiden lisäksi myös lattia- ja kattomateriaalien uusimista, mahdollisesti seinien purkutöitä, tapetointia jopa lämmitykseen ja ilmanvaihtoon liittyviä töitä. Kalusteissa ja kodinkoneissa riittää valikoimaa. Keittiön hinnasta puhuttaessa onkin syytä vielä tiedostaa minkä hintaluokan kalusteet ja kodinkoneet on valittu.

Asiantunteva myyjä on paras henkilö laskemaan, paljonko juuri sinun keittiösi remontointi tulisi maksamaan.

Lue myös: Kannattaako tehdä itse vai tilata kokonaisuus?

Jatkaaksesi artikkelien lukemista, sinun tulee liittyä Puustellin uutiskirjeasiakkaaksi.

Remontoija
Rakentaja

Uutiskirjeasiakkaana pääset lukemaan kaikki remonttikoulun artikkelit ja saat tietää uutuuksista, tarjouksista ja Keittiögalleriaan ladatuista uusista kuvista. Tilatessasi uutiskirjeen liityt Puustellin asiakasrekisteriin ja varmistat, että saat ajankohtaiset tiedot aina henkilökohtaisesti sähköpostiisi.

Kiitos tilauksestasi!

Nyt voit jatkaa remonttikoulun artikkeleiden lukemista.

Uutiskirjeasiakkaan saat tietoa keittiön remontoinnista, uutuuksista, tarjouksista ja Keittiögalleriaan ladatuista uusista kuvista.

KIITOS VIESTISTÄSI!

Otamme Sinuun pikimmiten yhteyttä ja jutellaan lisää keittiöremontistasi.

Kiitos uutiskirjetilauksestasi!

Onnea arvontaan!
Arvonta suoritetaan 12/2018.
Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Uutiskirjeasiakkaan saat tietoa keittiön remontoinnista, uutuuksista, tarjouksista ja Keittiögalleriaan ladatuista uusista kuvista.