Keittiöremontti on aina verrattain iso päätös, jota on hyvä puntaroida monelta kannalta. Sitä se toden totta oli myös Annika Luhtaselle, jonka Tampereella sijaitsevaan kerrostaloasuntoon saneerattiin moderni ja viihtyisä, saarekkeellinen keittiö vuoden 2017 alussa.

Olin jo pidempään haaveillut uudesta keittiöstä, ihan vain lisätäkseni kotini viihtyvyyttä. Erään kerran kaupungilla kuljin Puustellin myymälän ohi ja sattumalta päätin astua ovesta sisään – ja sitten se olikin jo menoa, muistelee Annika. Pian tämän jälkeen Annikan keittiössä jo purettiin vanhaa seinää alta pois, rakennettiin saareketta ja asennettiin uudenlaista valaistusta.

Lopputulos vaikutti ratkaisevasti koko asunnon pohjaan ja asumismukavuuteen.

– Heti ensi kohtaamisesta lähtien sain todella asiantuntevaa ja sydämellistä palvelua, jossa toiveeni huomioitiin ja niitä täydennettiin ammattilaisen näkemyksillä, kiittelee Annika ja jatkaa:

– Olin esimerkiksi suunnitellut säästäväni keittiöremontin kustannuksissa purkamalla keittiön itse. Asiantuntevan keittiösuunnittelijan ansiosta minulle valkeni kuitenkin nopeasti, ettei kaltaiseni kokemattoman keltanokan todellakaan kannattaisi lähteä moiseen urakkaan itse. Vielä kun osaava ammattilainen pystyi minulle hyvin tarkasti osoittamaan keittiöremontin eri työvaiheet ja kunkin vaiheen osuuden remontin kokonaiskustannuksessa – eikä suinkaan vanhan keittiön purkaminen ole niistä suurimmasta päästä – minun oli todella helppo todeta, ettei itse tekeminen ollut vaivan väärti edes budjetin näkökulmasta.

Sydämellinen ja osaava asiakaspalvelu sinetöi päätöksen Annikalla oli tietenkin jo suunnitteluvaiheessa joitakin alustavia toiveita ja orastavia ideoita uudistuvan keittiön suhteen, mutta ei vielä mitään lopullista muutossuunnitelmaa. Niin kuin aina uuden remontin kynnyksellä, myös Annikan keittiöuudistuksessa lähdettiin liikkeelle maksuttomasta suunnittelutapaamisesta Annikan kotona. Asiantunteva keittiösuunnittelija kartoitti ympäristön sekä kohteen olosuhteet paikan päällä. Lisäksi hän otti mahdollisimman tarkat mitat keittiöstä. Niitä tarvittiin paitsi pohjaksi suunnittelutyölle myös tarkan remonttibudjetin laatimiseen, jotta myöhemmin säästyttäisiin ikäviltä kustannusyllätyksiltä.  Onhan niin, että tarkka budjetti tarkoittaa asiakkaalle aina luotettavaa kustannusarviota ja mielenrauhaa.

Asiantuntevan keittiösuunnittelijan ansioista minulle valkeni kuitenkin nopeasti, ettei kaltaiseni keltanokan kannattaisi lähteä moiseen urakkatyöhön itse

 


Toinen esimerkki Annikan saamasta asiantuntijan avusta todentui keittiön valaistuksen suunnittelussa.
– Keittiööni valikoitui suunnittelijan suosittelemat nykyaikaiset, langattomat LED-valot, joita voin ohjata näppärästi yhdellä katkaisimella. Itse en olisi osannut tällaisia valoja todellakaan kysyä. Valot ovat turvalliset, eivät kuumene ja ne säästävät sähköä, sen lisäksi siis, että ne tuovat lempeää, tunnelmallista valoa kotiini, kertoo Annika hymyillen.Yhdessä asetettu budjetti on molempien yhteinen etu. Usein keittiöremonttiin sisältyy monia sellaisiakin työvaiheita ja piileviä kustannuksia, joita tavallinen kuluttaja ei tule ajatelleeksi – putkityöt, asennustyöt, suojauksen purkumateriaalit sekä mm. purkujätteiden lajittelu asianmukaisesti ovat kaikki oleellisia osia keittiöremonttia ja sen kustannuksia.

 

 

– Ilahduin suuresti siitä, kuinka yksityiskohtaisesti ja jo hyvin varhaisessa vaiheessa yhteistyötä pääsimme avoimesti keskustelemaan budjetista ja siihen vaikuttavista asioista, muistelee Annika tyytyväisenä ja jatkaa: – Minulla oli alkujaan mielessä 10 000 €:n budjetti remontille, ja se olisi myös pitänyt, mutta lopulta innostuin vielä itse muuttamaan joitakin materiaalivalintoja. Lopulta Annikan avaimet käteen -toimitettu keittiöremontti maksoi 14 000 €, josta kotitalousvähennyksen jälkeen työn hinnaksi jäi 4 000 €, eli 50 % työn osuudesta. Hän on iloinen siitä, että hän sai lopputuloksena täysin uuden keittiön kotinsa sydämeen joka nosti asunnonkin arvoa Annikan mukaan merkittävästi.

Kotitalousvähennyksen jälkeen työnhinnaksi jäi koko keittiön muutostyöstä vain 4000 euroa.

 – Olen todella tyytyväinen lopputulokseen ja kaikki on sujunut paremmin kuin hyvin. Keittiöremontti toteutettiin ripeässä aikataulussa, parin kuukauden sisällä. Aikataulu piti paikkansa ja itse asennus jopa alitti alkuperäisen aika-arvion. Oli kertakaikkisen ihana yllätys, kun pääsinkin nauttimaan uudesta keittiöstä muutamaa päivää suunniteltua aiemmin, toteaa Annika haastattelumme päätteeksi.

Annikan vinkit muille keittiöremonttia suunnitteleville:

  1. Tunnista lähtötilanteesi ja osaamistasosi. Uskalla myös tunnustaa, jos olet keltanokka – rohkeutta on myös hyödyntää ammattilaisten apu – vältyt monelta ikävältä yllätykseltä
  2. Kuulostele itseäsi ja löydä sinua kiinnostavat ratkaisut ja materiaalit – muista kuitenkin myös hyödyntää asiantuntijoiden apua ja tuki suunnitteluun – yllätyt positiivisesti
  3. Tee itsellesi hyvältä tuntuvia ratkaisuja, vertaile toimittajia ja vaadi aina keittiötoimittajalta tarkka summa suunnitteilla olevasta keittiöremontista – sinulla on siihen oikeus

Keittiögalleriassa näet kuvia Annikan sekä satojen muiden Puustelli-asiakkaiden keittiöistä.

Lue myös miten kävi, kun asiakkaan piti vaihtaa keittiöönsä pelkät ovet

Lue myös: Uskalla sinäkin unelmoida! Uusi keittiö on ihana asia.

Jatkaaksesi artikkelien lukemista, sinun tulee liittyä Puustellin uutiskirjeasiakkaaksi.

Remontoija
Rakentaja

Uutiskirjeasiakkaana pääset lukemaan kaikki remonttikoulun artikkelit ja saat tietää uutuuksista, tarjouksista ja Keittiögalleriaan ladatuista uusista kuvista. Tilatessasi uutiskirjeen liityt Puustellin asiakasrekisteriin ja varmistat, että saat ajankohtaiset tiedot aina henkilökohtaisesti sähköpostiisi.

Kiitos tilauksestasi!

Nyt voit jatkaa remonttikoulun artikkeleiden lukemista.

Uutiskirjeasiakkaan saat tietoa keittiön remontoinnista, uutuuksista, tarjouksista ja Keittiögalleriaan ladatuista uusista kuvista.

KIITOS VIESTISTÄSI!

Otamme Sinuun pikimmiten yhteyttä ja jutellaan lisää keittiöremontistasi.

Kiitos uutiskirjetilauksestasi!

Onnea arvontaan!
Arvonta suoritetaan 12/2018.
Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Uutiskirjeasiakkaan saat tietoa keittiön remontoinnista, uutuuksista, tarjouksista ja Keittiögalleriaan ladatuista uusista kuvista.