Vaasalaisessa 106-vuotiaassa Jugend-talossa sijaitsevan kodin keittiöremontti tuli ajankohtaiseksi, kun arvokoti sai uuden omistajan vuoden 2017 alussa.
– Uuden kotimme vanha, yli 25-vuotias keittiö oli jo aikansa elänyt ja halusimme päivittää sekä toimivuutta että ulkonäköä paremmin vastaamaan uutta aikaa, kertoo asunnon uusi, onnellinen omistaja Kent Åstrand.

MODERNI KEITTIÖ SYNTYI VANHAA KUNNIOITTAEN

Suunnittelijan ammattitaito takaa onnistuneen keittiöremontin  Onnistunut keittiöremontti lähtee lähes aina liikkeelle maksuttomasta suunnittelukäynnistä asiakkaan luona. Keittiösuunnittelija tutustuu tilaratkaisuihin, tekee tärkeät mittaukset, tarkistaa keittiön erityispiirteet ja ennen kaikkea kuuntelee asiakkaan toiveet uuden keittiön suhteen. Suunnittelija ottaa selvää, millaista tunnelmaa keittiöön toivotaan, missä käytössä keittiö tulee olemaan, ja mitä yksityiskohtia ja ratkaisuja sinne halutaan tuoda. Suunnittelijan tehtävä on aina varmistaa, että suunniteltu keittiö on omistajansa näköinen ja tuntuinen.

Suunnittelijan tehtävä on aina varmistaa, että suunniteltu keittiö on omistajansa näköinen ja tuntuinen.

– Keittiöremonttimme lähtökohtana oli käytännöllinen, moderni design. Halusimme säilyttää kodissamme vanhan arvokkaan tunnelman, mutta samalla toivoimme myös nyky-aikaisia keittiöratkaisuja ja modernia, puhuttelevaa yleisilmettä.  Käytännössä halusimme siis uuden modernin keittiön, mutta toteutettuna vanhaa kunnioittaen, Kent toteaa ja jatkaa:
– Kerroimme suunnittelijalle haasteelliset toiveemme heti ensi tapaamisella ja hän nappasi niistä välittömästi kiinni. Meillä oli mielessä ideat ja alustavat ajatukset siitä, mitä olimme etsimässä, mutta vasta kun ammattitaitoinen suunnittelija yhdisti ideamme ja piirsi ne näkyväksi suunnitelmaksi, pystyimme hahmottamaan kokonaisuuden, josta tulikin sitten todella vaikuttava.

Paitsi suunnitteluosaaminen, myös kokonaisuuksien hallinta on osa asiantuntevan suunnittelijan työtä. Keittiöremonttiin kuuluu aina useampi liikkuva osa, joilla on suora vaikutus toisiinsa.

– Suunnittelijamme ammattitaidosta kertoi myös se, että hän nosti esiin asbestitarkistuksen tärkeyden ja sen oikea-aikaisen ajoituksen. Tarkistus piti tehdä asuinturvallisuutemme varmistamiseksi, koska poistimme vanhan keittiön purun yhteydessä osan kaakeleista. Lisäksi suunnittelija auttoi meitä laatimaan taloyhtiön selvityksen, joka pitää Suomen lain mukaan aina tehdä taloyhtiökohdetta remontoidessa, kertoo Kent tyytyväisenä.

1.1.2016 muuttunut asbestilainsäädäntö tiukensi vaatimuksia myös kodin sekä taloyhtiöiden remontti- ja korjaushankkeiden suhteen. Kartoitusvaatimus koskee kaikkia ennen vuotta 1994 valmistuneita rakennuksia, joissa tehdään purkutöitä. Näitä ovat esimerkiksi kylpyhuone- ja keittiöremontit, linjasaneeraukset sekä julkisivu- ja parvekesaneeraukset.

Muistathan jo remonttia suunnitellessasi huomioida seuraavat asiat:

  • Remonttia tekevän tai sellaisen teettävän on huolehdittava, että asbestikartoitus tehdään ennen hankkeen aloittamista.
  • Asbestikartoituksen tekeminen edellyttää asbestiin, sen esiintymiseen ja rakenteiden purkamiseen valtuutetun urakoitsijan.
  • Kartoituksessa on paikallistettava purettavassa kohteessa oleva asbesti ja selvitettävä asbestin laatu ja määrä. Paikallistamisella tarkoitetaan asbestin sijainnin selvittämistä ja merkitsemistä piirustuksiin mahdollisimman yksiselitteisesti.

Vaikka vanha keittiö saattaa toki jo olla yleisilmeeltään aikansa nähnyt, usein se on silti vielä hyvinkin kelvollinen edelleen hyödynnettäväksi. Liian usein vanha keittiö tulee vain purettua ja vietyä suoraan kaatopaikalle. Paljon fiksumpi, ekologisempi tapa on kierrättää keittiö. Hieman kuluneemmatkin keittiöt ja kaapistot kelpaavat vaikkapa toimistoon, työpajaan tai treenikämpälle, eli kohteisiin, joissa keittiön visuaalisuus ei ole pääasia.

– Laitoimme vanhan keittiön myyntiin verkossa niin, että ostaja sai hoitaa myös purun. Yllätykseksemme vanhasta keittiöstä tuli oikein kilpailua ja uusi omistaja keittiölle löytyi nopeasti. Molemmat osapuolet ilahtuivat kaupoista. Ostaja sai toivomansa edullisen keittiön ja me säästyimme ylimääräiseltä vaivalta ja lisäkustannuksilta. Lisäksi saimme mukavan pienen lisäbudjetin omaan keittiöremonttiimme, kertoo Kent Åstrand. 

Lopulta uusi keittiö saatiin muuttovalmiiksi vain kahdessa kuukaudessa. Nyt Åstrandin Jugend-asunnossa on tyylillä uutta ja vanhaa yhdistelevä keittiö, jossa kiinteistön arvokkuuden säilyttäminen on huomioitu aivan suunnittelun alusta lähtien.

Keittiögalleriassa näet kuvia Åstrandin sekä satojen muiden Puustelli-asiakkaiden keittiöistä.

Lue myös Annikan tarina: "Sain keittiösuunnittelua suurella sydämellä"

Jatkaaksesi artikkelien lukemista, sinun tulee liittyä Puustellin uutiskirjeasiakkaaksi.

Remontoija
Rakentaja

Uutiskirjeasiakkaana pääset lukemaan kaikki remonttikoulun artikkelit ja saat tietää uutuuksista, tarjouksista ja Keittiögalleriaan ladatuista uusista kuvista. Tilatessasi uutiskirjeen liityt Puustellin asiakasrekisteriin ja varmistat, että saat ajankohtaiset tiedot aina henkilökohtaisesti sähköpostiisi.

Kiitos tilauksestasi!

Nyt voit jatkaa remonttikoulun artikkeleiden lukemista.

Uutiskirjeasiakkaan saat tietoa keittiön remontoinnista, uutuuksista, tarjouksista ja Keittiögalleriaan ladatuista uusista kuvista.

KIITOS VIESTISTÄSI!

Otamme Sinuun pikimmiten yhteyttä ja jutellaan lisää keittiöremontistasi.

Kiitos uutiskirjetilauksestasi!

Onnea arvontaan!
Arvonta suoritetaan 12/2018.
Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Uutiskirjeasiakkaan saat tietoa keittiön remontoinnista, uutuuksista, tarjouksista ja Keittiögalleriaan ladatuista uusista kuvista.