Oletko ehkä ensimmäistä kertaa elämässäsi suunnittelemassa keittiöremonttia? Sinua voi mietityttää, miten kokonaisuus hoituu ja olet saattanut kuulla tarinoita, joissa remontti ei ole sujunut toivotusti: remontti venyi, sen budjetti ei pitänyt tai lopputulos ei ollutkaan niin viimeistelty kuin olisi toivottu. On ihan luonnollista pohtia keittiöremonttiin liittyviä mahdollisia haasteita, mutta samalla varmistua, miten oma keittiöremontti menee kerralla maaliin ja lopputulos miellyttää. Koostimme oheen tyypillisimmät keittiöremontin sudenkuopat ja keinot välttää ne.

Keittiöremontin pahimmat sudenkuopat JA MITEN vältät ne:

1. Budjetti ei pidä

Asiantunteva keittiöremontin suunnittelija osaa jo suunnittelussa ottaa huomioon kaikki mahdolliset työvaiheet, materiaalitarpeet ja muutoskohdat, joita keittiöremontissa voi tulla eteen: keittiökalusteet, laatat, välitilat, tasot, kiinnikemateriaalit ja työn hinnat eri työvaiheisiin. Älä siis remonttia kilpailuttaessasi hyväksy hinta-arvioita vaan vaadi tarkkaa loppusummaa koko projektille. Hyvä keittiösuunnittelija ja kokenut toimija osaa antaa enemmän kuin pelkän hinta-arvion.

TUTKIMUKSEN MUKAAN NÄMÄ UNOHTUVAT HELPOSTI BUDJETISTA:

Puustellin selvityksen mukaan keittiöremontin kuluja pohdittaessa unohdetaan helposti seuraavat osa-alueet: oheistuotteet, hana, allas, valaistus, pistorasiat, välitilamateriaalit sekä useat kodinkoneet. Samoin remonttitarvikkeilla on oma osansa kustannuksissa. Pienetkin tarpeet kuten suojapahvit, muovit, teipit, tasoitteet, kiinnitysaineet ja listat on sisällytettävä budjettiin. Kustannuksiin vaikuttaa myös, jos uusitaan lattia, katto tai seinien pinta- ja sisustusmateriaalit.

2. Aikataulu pettää

Mieti tarkkaan mitä työvaiheita teet itse. Jos olet tekemässä keittiöremonttia ensimmäistä kertaa, työvaiheet toki kestävät kauemmin ja niihin on varattava etukäteen riittävästi aikaa. Jos taas toiveena on saada uusi keittiö kokkauskuntoon kahdessa viikossa, tiesithän että sekin on täysin mahdollista, on varmasti paras antaa ammattilaisten tehdä työ. Ostaessasi keittiöremontin kokonaistoimituksena avaimet käteen – palveluna, muista aina vaatia toimijalta suunnitelmaa tarkoista toimenpiteistä. Hyvä palveluntarjoaja sitoutuu yhdessä laadittuun aikatauluun ja esittää siitä myös konkreettisen suunnitelman. Osaavalla toimittajalla aikataulu ei veny ja parhaassa tapauksessa voit vaikka yllättyä positiivisesti aikataulun alittuessa. Hyvän suunnitelman pohjalta tehty työ ei koskaan tuo tullessaan yllätyksiä ja on turvallinen molemmille osapuolille. Ethän halua, että tulossa oleva perhejuhla tai suunnitteilla oleva muutto vaarantuu pitkittyneen remontin vuoksi!

Jos tekijöitä haalitaan useasta eri paikasta; remontti-, putki-, sähkö-, ilmastointi- ja kalusteasennusalan ammattilaisten suhteen, on aikataulussa pysyminen asiakkaan vastuulla. Mikäli yksi osa-alue myöhästyy, voi tästä aiheutua ongelmia jatkossa. Tilaamalla kaikki remonttityöt yhdeltä toimijalta, projekti on ammattilaisen hallinnassa ja pysyy aikataulussa.

3. Lopputulos ei ole huoliteltu

On kaikille osapuolille ikävä tilanne, jos keittiöremontin jälkeen lopputulos ei miellytä sinua. Keittiöremontti ei ole mikä tahansa remonttityö; siinä pitää osata käsitellä materiaaleja ja tehdä työ niin, että lopputulos on esteettinen ja huoliteltu. Kannattaakin aina remonttitekijöitä kartoittaessa varmistaa, että hänellä on kokemusta nimenomaan keittiöremonttityöstä. Kysy rohkeasti millaisia töitä hän on viime aikoina tehnyt ja pyydä vaikka lupaa soittaa jollekin hänen asiakkaistaan. Hyvä keittiöremontintekijä antaa soittoluvan ja esittelee työnjälkeään mielellään!

4. Sinusta tulikin projektipäällikkö

Ostatpa sitten kalusteet, osan työstä tai kokonaisen keittiöremontin avaimet käteen – palveluna, varmista ettet joudu usean palveluntarjoajan kontaktihenkilöiden riepoteltavaksi. On myös hyvä varmistua siitä, ettet vasten aikomuksiasi joudu tilanteeseen, jossa sinä koordinoit kiireisen arjen keskellä monen palveluntarjoajan töitä, aikatauluja ja materiaalien lisähankintoja! Hyvässä hankkeessa sinulla on yksi kontaktihenkilö, jonka kanssa voit asioida suunnittelun alkuvaiheista lopputuloksen tarkastamiseen saakka. Pohdi tarkkaan, kannattaako sinun uhrata omaa-aikaasi keittiöremontin eri työvaiheiden hallintaan, onko sinulla siihen tarvittavia taitoja vai otatko sittenkin avuksesi ammattilaisen.

Lue myös: Vinkkilista onnistuneeseen keittiöremonttiin

Jatkaaksesi artikkelien lukemista, sinun tulee liittyä Puustellin uutiskirjeasiakkaaksi.

Remontoija
Rakentaja

Uutiskirjeasiakkaana pääset lukemaan kaikki remonttikoulun artikkelit ja saat tietää uutuuksista, tarjouksista ja Keittiögalleriaan ladatuista uusista kuvista. Tilatessasi uutiskirjeen liityt Puustellin asiakasrekisteriin ja varmistat, että saat ajankohtaiset tiedot aina henkilökohtaisesti sähköpostiisi.

Kiitos tilauksestasi!

Nyt voit jatkaa remonttikoulun artikkeleiden lukemista.

Uutiskirjeasiakkaan saat tietoa keittiön remontoinnista, uutuuksista, tarjouksista ja Keittiögalleriaan ladatuista uusista kuvista.

KIITOS VIESTISTÄSI!

Otamme Sinuun pikimmiten yhteyttä ja jutellaan lisää keittiöremontistasi.

Kiitos uutiskirjetilauksestasi!

Onnea arvontaan!
Arvonta suoritetaan 12/2018.
Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Uutiskirjeasiakkaan saat tietoa keittiön remontoinnista, uutuuksista, tarjouksista ja Keittiögalleriaan ladatuista uusista kuvista.