Keittiöremonttityöstä kotitalousvähennystä jopa 4 500 euroa

Keittiöremonttia ja budjettia miettiessä kannattaa muistaa, että keittiöremonttityöstä saa kotitalousvähennystä. Kotitalousvähennystä saa tavanomaisesta kotitalous-, hoiva- ja hoitotyöstä sekä oman asunnon ja vapaa-ajan asunnon kunnossapito- ja perusparannustyöstä. Tiesitkö, että voit saada keittiöremonttityöstä takaisin jopa 4500 euroa kun teetät keittiöremontin ammattilaisella?

Kotitalousvähennys tehdään maksamastasi verosta sinä vuonna kun maksu tilatusta työstä on maksettu. Tämä tarkoittaa sitä, että jos olet maksanut verovuonna oikean määrän veroja, saat kotitalousvähennyksen itsellesi veronpalautuksena. Jos sen sijaan olet maksanut veroja liian vähän, vähentää kotitalousvähennys maksettavaksi tulevaa täydennysveroa. Kotitalousvähennys haetaan esitäytetyllä veroilmoituslomakkeella. Edes kuitteja ei tarvitse liittää mukaan.

Kotitalousvähennystä voi hakea remonttityön osuudesta. Ostamistasi tavaroista, laitteista tai tarvikkeista kotitalousvähennystä ei voi hakea. Esimerkiksi jos ostat kokonaisvaltaisen keittiöremontin, joka maksaa yhteensä 14 000 euroa, summasta ei voi vähentää kalusteiden, kodinkoneiden ja muiden tuotteiden hintaa. Työn osuudesta sitä vastoin saa vähentää 40 % kustannukset. Kotitalousvähennystä voi saada kalenterivuodessa enintään 2250 euroa / henkilö. Tästä vähennetään omavastuu, joka on 100 €. Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten puolisot voivat saada yhteensä 4500 euron vähennyksen. Puolisoille vähennys myönnetään siten kuin he ovat sitä verotuksessa pyytäneet. Molemmilta puolisoilta vähennetään omavastuu 100 €.

Jos keittiöremontissa työn osuus jää alle 2 250 euron, kotitalousvähennys kannattaa pyytää vain toiselle puolisolle. Näin omavastuu tulee vähennetyksi vain kertaalleen. Omavastuu vähennetään vain kerran kalenterivuodessa. Jos teetät kotitalousvähennykseen oikeuttavia muita töitä keittiöremontin lisäksi samana vuonna, saat vähennyksen niiden osalta kokonaan hyödyksesi.

 

Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten puolisot voivat saada yhteensä 4500 euron vähennyksen kalenterivuoden aikana.

Ennen remonttityön tilaamista on hyvä tarkistaa, että työtä tekevä yritys kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Tällä varmistetaan, että yritys maksaa toiminnastaan veroa. Voit tarkistaa asian joko osoitteesta www.ytj.fi tai soittamalla verohallinnon palvelunumeroon 020 697 030.

Lue miten Annika hyödynsi kotitalousvähennyksen

Jatkaaksesi artikkelien lukemista, sinun tulee liittyä Puustellin uutiskirjeasiakkaaksi.

Remontoija
Rakentaja

Uutiskirjeasiakkaana pääset lukemaan kaikki remonttikoulun artikkelit ja saat tietää uutuuksista, tarjouksista ja Keittiögalleriaan ladatuista uusista kuvista. Tilatessasi uutiskirjeen liityt Puustellin asiakasrekisteriin ja varmistat, että saat ajankohtaiset tiedot aina henkilökohtaisesti sähköpostiisi.

Kiitos tilauksestasi!

Nyt voit jatkaa remonttikoulun artikkeleiden lukemista.

Uutiskirjeasiakkaan saat tietoa keittiön remontoinnista, uutuuksista, tarjouksista ja Keittiögalleriaan ladatuista uusista kuvista.

KIITOS VIESTISTÄSI!

Otamme Sinuun pikimmiten yhteyttä ja jutellaan lisää keittiöremontistasi.

Kiitos uutiskirjetilauksestasi!

Onnea arvontaan!
Arvonta suoritetaan 12/2018.
Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Uutiskirjeasiakkaan saat tietoa keittiön remontoinnista, uutuuksista, tarjouksista ja Keittiögalleriaan ladatuista uusista kuvista.