Asunto-osakeyhtiölain mukaan osakkeen omistajalla on oikeus tehdä huoneistossaan kunnossapito- ja muutostöitä. Osakkaan on ilmoitettava taloyhtiölle kirjallisesti remontista aina, kun remontti voi vaikuttaa taloyhtiön vastuulla oleviin talon rakenteisiin tai naapuriasuntoihin. Nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että lähestulkoon kaikista asunnossa tehtävistä muutoksista pitää ilmoittaa. Ennen keittiöremontin aloittamista tulee kunnossapito- ja muutostyöilmoitus tehdä kirjallisena ja se useimmiten lähetetään isännöitsijälle tai taloyhtiön hallitukselle.
Muutostyöilmoituksella ilmoitetaan:
  • Osakkaan nimi ja yhteystiedot
  • Tarkka osoite
  • Mitä korjataan
  • Milloin korjataan ( remontin alkamisajankohta ja kesto )
  • Kuka remontin tekee ( myös suunnittelijoiden, urakoitsijoiden ja työnvalvojien nimet, yhteystiedot ja Y-tunnukset )

Muutostyöilmoitusten avulla päästään selvyyteen eri huoneistojen remonteista ja remontointiajankohdista. Ennen muutostyöilmoituksen käyttöönottoa taloyhtiöiden oli lähes mahdotonta selvittää mitä remontteja huoneistoissa oli tehty, milloin ja kenen toimesta. Muutostyöilmoituksella on tärkeä rooli, mikäli remontin jälkeen paljastuu rakennusvirheitä.

Älä jätä muutostyöilmoitusta tekemättä, sillä sen perusteella voidaan selvittää kuka ottaa vastuun tulevista korjaustöistä. Ennen pakollista muutostyöilmoitusta virheet jäivät taloyhtiöissä osakkeen omistajien maksettaviksi.

Muutostyöilmoitus tulee tehdä oikein, sillä näin tehdystä työstä tulee asianmukainen merkintä myös isännöitsijäntodistukseen. Asuntokaupan yhteydessä uusi omistaja saa tiedot tehdyistä remonteista.

Tiesithän, että keittiöremontin yhteydessä asiantunteva keittiötoimittaja tekee muutostyöilmoituksen asiakkaan puolesta.

Erityisesti siinä tapauksessa, kun keittiö ja sen kaikki remontointityöt tilataan samasta paikasta, on muutostyöilmoituksen täyttäminen yrityksen puolesta perusteltua. Mikäli keittiön asennustöitä valitaan tekemään tuttava tai sukulainen, on ennen töiden aloittamista varmistettava, että tekijällä on vastuuvakuutus virheen tai vahingon varalle.

Muutostyöilmoitus on hyvä tehdä hyvissä ajoin ennen suunniteltua remontin alkamisajankohta. Näin voidaan varmistaa, että muutostyöilmoituksen käsittelyyn jää riittävästi aikaa ja remontti voidaan aloittaa suunnitelmien mukaan. Kohtuullisena käsittelyaikana pidetään yhtä kuukautta, loma-aikaan kahta kuukautta.

On kohteliasta huomioida remontin alkaessa myös naapurit

Vastuulliset keittiöremontteja tekevät yritykset ilmoittavat hyvissä ajoin muille asukkaille tulevasta keittiöremontista. Ilmoitus sisältää tiedot remontin ajankohdasta, töiden suoritusajat, keston ja tarvittavien henkilöiden yhteystiedot. Jos remontin vuoksi taloyhtiössä on esimerkiksi sähkö- tai vesikatkoja, näistä ilmoitetaan luonnollisesti jokaiselle asukkaalle erikseen. Taloyhtiön ilmoitustaulua hyödynnetään monesti vielä tiedonjaossa.

Kiinteistöliiton ohje / pohja muutostyöilmoituksen laatimiseen: http://www.kiinteistoliitto.fi/attachements/2010-07-06T09-46-0913206.pdf

Lue myös: Näin vältät keittiöremontin pahimmat sudenkuopat

Jatkaaksesi artikkelien lukemista, sinun tulee liittyä Puustellin uutiskirjeasiakkaaksi.

Remontoija
Rakentaja

Uutiskirjeasiakkaana pääset lukemaan kaikki remonttikoulun artikkelit ja saat tietää uutuuksista, tarjouksista ja Keittiögalleriaan ladatuista uusista kuvista. Tilatessasi uutiskirjeen liityt Puustellin asiakasrekisteriin ja varmistat, että saat ajankohtaiset tiedot aina henkilökohtaisesti sähköpostiisi.

Kiitos tilauksestasi!

Nyt voit jatkaa remonttikoulun artikkeleiden lukemista.

Uutiskirjeasiakkaan saat tietoa keittiön remontoinnista, uutuuksista, tarjouksista ja Keittiögalleriaan ladatuista uusista kuvista.

KIITOS VIESTISTÄSI!

Otamme Sinuun pikimmiten yhteyttä ja jutellaan lisää keittiöremontistasi.

Kiitos uutiskirjetilauksestasi!

Onnea arvontaan!
Arvonta suoritetaan 12/2018.
Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Uutiskirjeasiakkaan saat tietoa keittiön remontoinnista, uutuuksista, tarjouksista ja Keittiögalleriaan ladatuista uusista kuvista.